Nejděsivější pan profesor straší prvňáčky

O legendárnímu panu profesoru Šucmanovi.

Každá univerzita má svého profesora postracha či profesora teroristu chcete-li. My na VFU hned z první ruky máme našeho pana profesora Šucmana. Je garantem Veterinární chemie a jeho přednášky jsou jako jedny z mála nepovinně povinné. Později jsem se dověděla, že takových postrachů tam máme povíc, ale to patří do jiné epizody.

Zkouška z biologie a genetiky

Vysokoškolské studium je zavalené tolika cizími slovy, proto mám často pocit, že nestuduji v češtině nýbrž v nějaké humungulounivesmírštině. A tak bez transkripce z této humungulounivesmírčtiny do češtiny pomocí slovníku cizích slov si neumím ani představit.
Během studia se neučíte jen vysokoškolskému vědění, ale hlavně zjišťujete, že některé základní věci sú fundamentální, že rozšíření čehokoli je amplifikace, a podobné blbosti.

Angína

Jako každý večer v šest hodin jsem se byla ukázat s Amoskem návštěvníkům. Amosek byl rád, prospívalo mu to. Ostatní z rodiny byli nemocní, chytli nějakou zákeřnou angínu a nedařilo se nám je uzdravovat. Byl s nimi čtyři dny, ale pak ho dali na izolačku a to nebylo dobré. Tesknil. Většina lidí ví, že od zvířat mohou pochytit nějaké nemoce, ale už si neuvědomují, že i od lidí se mohou nakazit zvířata. Co je to za drzost? Ode mě že se nakazil nějaký šimpanz? Tsss, to je absurdní.

Noční můra, nemůžu se vzbudit - 1. část

Aneb skandální odhalení umění Kittanyi psát ze snů

Už se Vám někdy stalo, že jste usli tak tvrdě, že jste se nemohli vůbec vzbudit? Zdála se vám už někdy noční můra, která se k vám vracela a vy máte doteď strach? Jste na správném místě. Dnes si povíme o tom, jak s tím bojovat.

Zvolila jsem tříbodový systém řešení dnešní otázky - Jak se sám probudit ze zlého snu?
Nejdříve si něco řekneme o snech, takový základ, který nám pomůže.
Pak vám povím svůj vlastní sen, ze kterého jsem se nemohla probudit a který byl zároveň noční můrou.
Následně prozradím vlastní účinnou taktiku, která má několik fází: CO, JAK, POSLOUCHAT, NĚVĚŘIT, ZNOVU, NAPADNOUT a VZBUDIT SE. Říkám ji Podvědomá sedmička.