Poznáte obraz?


Máme doma moře let, přesněji řečeno od roku 1973, zajímavý a krásný obraz. Je na něm ztvárněno moře, řekla bych po bouři před rozbřezkem, kde v dáli svítí maják a v popředí vyráží loďka. Teda aspoň mi to tak připadá. Jako malou mňa ten obraz přitahoval a jako dospělú mňa přitahuje doteď.

V levém dolním rohu sa autor podepsal jako Krobot 73. Jestli je někemu autor nebo obraz podezřelý a známý, prosím dejte mi vědět. Ráda bych sa o autorovi, případně o tomto či jiných dílech, dověděla víc.





2 komentáře:

  1. Mohlo by jít o brněnského malíře Miroslava Krobota a malbu z roku 1973. Jeho dnešní kresby se ovšem velice liší od tohoto obrazu a předtím dlouho kreslit nesměl, takže se dá jen hádat. Krobot je ovšem dost neobvyklé jméno a v té době to klidně namalovat ještě mohl. Dá se najít snadno v googlu.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, Darte, též jsme o ňom uvažovala, stréc Googl též našel, ale právě ňa zaráží jeho odlišné styly. Navíc, moje maminka tvrdí, že to byl jen někdo známý naší babičky nebo nevlastního dědy. Takže asi někdo místní.

    OdpovědětVymazat