Jak nevychovávat děti k odpovědnosti


Dnešní děcka, sú fracci. Ve školce už posílají tu piču učitelku do prdele. Druhák si troufne zmlátit osmáka. Děcka dneska neznají hodnoty a nemají správně nastavené priority. A za všechno vážení nemůže doba. Za všechno mohou rodiče. Dneska rodiče neví, kde mají své děti. Neví v kolik mají chodit domů, protože se nestarají o jejich rozvrh. Když se dítě nedejbože ztratí, nedokážou ani policistům říct, jaké má kamarády u kterých by jej mohli hledat. Raději jim koupí počítač, usadí ho za ním a mají svůj klid. To ale není tématem dnešního článku.

Za všech okolností neomylní

Za všech okolností neomylní


Idu sa vyblinkat. Jo, momentálně pracuju v prodeji. A už mě pomalu ale jistě začíná žrát, jak je zákazník za všech okolností bohem, i když je to prachsprostý idiot. Ještě víc mňa dožírá, když mňa někdo nařkne z něčeho, co není pravda a co sa nakonec neprokáže.

Dneska bude řeč o prachách, páč prachy jsou denním kyslíkem a nejdůležitější živinou tady v Boleslavi. Každý se může splést, obzvlášť pokud má těžkou dvanáctihodinovou směnu (nebo ho nasere předchozí zákazník).
Co može prodavačka udělat v případě, že jí někdo řekne o tom, jak mu špatně vrátila peníze?
Sú prodavačky, co zákazníkovi nějak polopaticky vysvětlí, že má smůlu a že kecá. Pak sú prodavačky, které se omluví a... Vrátí mu údajný nedoplatek.

A pak sú prodavačky jako já, které sa omluví a ... ověří si zda milý zákazník nekecá. Lidi lžou. Tvrdí to Dr. House. Co taková prodavačka može dělat dál?

Stopne kasu. Spočítá hotovost v kase a srovná ji s tržbou načtenou v kase.

V tuto chvíli milý zákazník držkuje, že nemá čas, ať mu dám údajný zbytek prachů a nezdržuju. Prodavačka (to jakože já) se opět omluví a počítá dál. Vytiskne stop stav pokladny na lístek a na jiný lístek vytiskne konkrétní zastoupení tržby v mincovníku. Porovná obě hodnoty a... No prostě sedí. (Když nesedí, omluvuje sa pořád dokola, sype si popel na hlavu, klaní se až čumákem leští pult atd. atd.)

Dva případy a dva co mě nasrali. A dále pak co mají oba případy společného.