Nastavení síťového adaptéru - verze pro holky

Nastavení síťového adaptéru

Překlad nadpisu článku pro holky:

 když si přepojíte internetový kabel z jednoho noťasu na druhý a ono to nende.


Aby to šlo, chlapi vám řeknou, že si musíte "nastavit síťový adaptér". A to sa dělá následovně. Podle tohoto návodu to zvládne snad i naprostý počítačový imbecil.


Vlevo dole (většinou) máte tlačítko START. To kliknutím levým tlačítkem myši otevřete.  Vpravo někde uprostřed kliknete na Ovládací panely.
Komu popis není jasný, nechť sa podívá důle:
Otevře sa vám okno, tam si vybereme ikonku Centrum síťových připojení a sdílení.
Otevře sa nám nové okno a tam jsou v nabídce vlevo nahoře různé možnosti nastavení. My si vybereme Změnit nastavení adaptéru (nebo tak něco) viz obrázek níže.

Otevře sa nám okno (jak jinak). Nás bude zajímat Připojení k místní síti.
Klikneme na to pravým tlačítkem myši a z nabídky úplně dole vybereme Vlastnosti.
V nově vzniklém okénku si sjedeme posuvníkem vpravo na Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4) - musí nám to zmodrat případně zešednout či jinak změnit barvu (=je aktivní). Tímto se nám zpřístupní tlačítko Vlastnosti.

Na to klikneme levým tlačítkem myši a vyběhne nám okénko s nastavením.
V tomto okénku se nachází aktuální nastavení síťového adaptéru. Když chceme kabel odpojit z jednoho počítače na druhý a ono to nende, tímhle způsobem vlezeme do nastavení síťového adaptéru z počítače, na kterém to ide, opíšeme si všechny údaje (i s těma tečkama).
Tedy opíšeme si čísla (i s tečkama) od IP adresy, Masky podsítě, Výchozí brány, Upřednostňovaného serveru DNS a Alternativního serveru DNS.

Potom stejným způsobem vlezeme do nastavení síťového adaptéru na počítači, kde to nende a to co jsme si opsali tam vepíšeme.
A bude to vypadat nějak podobně takto (pochopitelně tam nebudou rozmazané číslice):


Až přepíšete údaje o nastavení z počítače kde to jde na počítač kde to nejde, nezapomeňte nastavení uložit tlačítkem OK.

A ono už to pude! ☻

Údaje o nastavení připojení vám sdělí samo sebou i poskytovatel sítě (= ten, kdo vystavuje fakturu za připojení k internetu). Toto je návod pro nastavení pro operační systém Windows 7. Věřím, ale, že i v ostatních systémech Windows to bude obdobné.

Žádné komentáře:

Okomentovat